Упродовж останніх тижнів росія знищила 80% українських ТЕЦ - Шмигаль

Йдеться про втрату понад шістьох гігаватів потужностей гідро- та вугільної енергетики

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що внаслідок тривалих російських обстрілів української енергетики протягом останніх тижнів знищено близько 80% теплових електроцентралей. Про це він повідомив в інтерв’ю естонському ERR.

Ураїна втратила значну частку своїх потужностей через регулярні атаки росіян по ТЕЦ. За словами прем’єр-міністра, йдеться про втрату понад шістьох гігаватів потужностей гідро- та вугільної енергетики.

«Росіяни продовжують бити ракетами по наших енергетичних об'єктах, знищують трансформатори, генератори. На жаль, протягом останніх тижнів росія знищила 80% теплоенергостанцій, які працюють на вугіллі», – повідомив Денис Шмигаль.

Читайте також: у Міненерго розповіли про невтішні наслідки після атак рф на енергосистему України

Прем’єр-міністр зазначив, що Естонія має старе радянське обладнання, яке могло б допомогти відновити втрачені потужності та прискорити ремонт енергостанцій. Він також зазначив, що Україна працює з іншими партнерами, щоб створити децентралізовану систему енергопостачання. Водночас наразі в Україні спостерігаються перебої з постачанням енергії як цивільним, так і промисловості.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також