У Польщі 11-літня українська дівчинка потрапила до лікарні, де народила дитину

У польському місті Ґданськ, під час огляду в сімейного лікаря, з’ясувалося, що маленька пацієнтка перебуває на останніх місяцях вагітності. Невдовзі, дівчинка народила, а прокуратура розпочала розслідування справи. Про цей злочин йдеться на сайті польського видання "Wprost".

У вівторок, 18 грудня, 11-річна дівчинка відправилася до лікаря зі своєю матір’ю, де виявилося, що неповнолітня — вагітна. Лікар повідомив про це у поліцію, а підлітка відправили до лікарні у містечко Староґард Ґданський. Звідти вона була переведена ​​до клініки у Гданську, де й народила дитину.

Мар’юш Дусжинський з Ґданської районної прокуратури, у інтерв’ю розповів, що мати дівчинки вже допитали  у справі, вона подала скаргу щодо підозри у вчиненні злочину. «Буде проведено розслідування за статтею 200 параграфу 1 Карного Кодексу, тобто схиляння неповнолітньої (віком до 15 років) до статевого акту. За це передбачено позбавлення волі терміном від 2 до 12 років», — додав польський юрист.

За даними Дюжинського, 11-річна дівчинка на польській землі перебуває лише від трьох місяців. Раніше вона жила в Україні, тож саме там міг статися злочин. З неофіційних даних, дівчинку міг використати чоловік, який опікувався нею. Якщо ці дані будуть підтверджені, розслідування передадуть в українську прокуратуру.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також