Уродженець України: оприлюднено дані льотчиків, які керували літаком, що впав на будинок в Іркутську (ФОТО)

Обоє були асами

В Іркутську в РФ на житловий будинок впав російський винищувач Су-30. Внаслідок падіння загинули двоє пілотів — Максим Конюшин та Віктор Крюков загинули. Про це повідомляє «24 канал», з посиланням на російські ЗМІ.

Оприлюднено дані цих пілотів, про яких відгукуються як про першокласних фахівців.

Один з пілотів — уродженець України.

Майор Віктор Вікторович Крюков родом з України — військовий льотчик другого класу, льотчик-випробувач 3 класу. Відомо, що він на відмінно закінчив Краснодарський військовий авіаційний інститут та виконував випробувальні польоти в Ахтубінську. 10 років тому з дружиною переїхав до Іркутська. Пропагандисти відгукуються про нього, як про «справжнього аса».

Інший льотчик відзначився численними нагородами.

Максим В'ячеславович Конюшин працював на авіазаводі з 2015 року. Народився у Примор’ї. Закінчив Військово-повітряну інженерну академію імені професора Жуковського за спеціальністю — випробування літальних апаратів. Російські ЗМІ пишуть, що «небо було його покликанням».

Конюшин був нагороджений медалями Міністерства оборони росії «За відмінність у військовій службі» ІІІ, ІІ та І ступеня. Два роки тому йому надали звання «Заслужений льотчик-випробувач РФ».

 Іркутську, Російська Федерація 23 жовтня військовий літак впав на двоповерховий будинок.

А менше ніж за тиждень впав винищувач на багатоповерхівку в Ейську. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена