Уряд допускає можливість тимчасово скоротити деякі соціальні виплати для населення

Внаслідок військового вторгнення Росії прогнозується суттєве недовиконання державного бюджету України.

Уряд допускає можливість тимчасового скорочення деяких соціальні виплат з травня 2022 року. Про це було сказано під час наради президента Володимира Зеленського з членами уряду 6 квітня.

«За несприятливого розвитку подій розглядається можливість тимчасового скорочення окремих соціальних видатків, починаючи з травня. Для недопущення реалізації такого сценарію, як зазначили учасники зустрічі, необхідно якнайшвидше запустити роботу вітчизняної економіки — як важкої промисловості, так і малого й середнього бізнесу.

Президент дав уряду доручення формалізувати припинення товарообігу України з Росією. Фактично імпортні та експортні операції з державою-агресором повністю зупинилися з початком війни», — повідомляється на сайті президента.

Також, як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, у першому кварталі держбюджет вдалося виконати на 110 %. Цьому сприяли результати перших двох місяців поточного року та авансові податкові надходження.

У другому кварталі, за словами голови уряду, внаслідок військового вторгнення Росії прогнозується суттєве недовиконання державного бюджету України.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також