Уряд ПАР погодився виписати ордер на арешт путіна

На вимогу опозиції

Уряд Південно-Африканської Республіки визнав, що він не виконав своїх міжнародних зобов’язань, не видавши ордер на арешт президента росії володимира путіна, якщо він в’їде в країну. Ордер на арешт спонукнули надіслати представники опозиції ПАР. Про повідомило видання News24.

У п’ятницю 21 липня Вищий суд Гаутенга в Преторії підтвердив, що міністерство юстиції нарешті надіслало ордер на арешт Путіна директору Національної прокуратури (NDPP) Шамілі Батохі в понеділок.

Це сталося більше ніж через два місяці після того, як Департамент міжнародних відносин і співробітництва надіслав своїм колегам з юстиції ордер Міжнародного кримінального суду (ICC). МКС видав ордер на підставі відповідальності Путіна за військові злочини, скоєні під час вторгнення росії в Україну.

Прокурор звернувся до суду, щоб змусити уряд заарештувати Путіна, якщо він поїде до Південної Африки на саміт БРІКС, запланований на серпень у Йоганнесбурзі.

Але після того, як уряд оголосив, що Путін не поїде до Південної Африки, прокуратура звернулась до суду з проханням змусити його виконувати ордер на арешт щоразу, коли президент росії відвідає країну.  Уряд погодився

Читайте також: путін не поїде у Південно-Африканську Республіку

У заяві напередодні судового оскарження, генеральний директор департаменту юстиції доктор Машабане визнав, що він був «зобов'язаний» надіслати ордер на арешт Батохі негайно після його отримання 8 травня, відповідно до імплементаційного акту Південної Африки

varta1.com.ua: Новини