Уряд змінить процес закупівлі продукції для української армії: що відомо

На тлі продуктового скандалу у Міноборони

ФОТО: ілюстративне

Уряд змінив підхід до закупівлі оборонної продукції. Тепер інформація про закупівлю продуктів буде максимально відкритою. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram. 

«Продовжуємо змінювати підходи щодо закупівлі оборонної продукції. На час воєнного стану вони будуть розділені на дві групи. Перша група – це зброя, техніка й інша продукція оборонного призначення. Інформація про ці закупівлі залишиться закритою», - зазначив він.

За словами Шмигаля, до другої групи віднесено, наприклад, продукти харчування для української армії.

 «Відтепер замовник буде заздалегідь оприлюднювати оголошення про таку закупівлю, і це оголошення включатиме інформацію про орієнтовні обсяги, умови та терміни поставок. Також в електронній системі будуть оприлюднюватися звіти про закупівлю, якщо вона укладалася без електронної системи», - повідомив прем’єр-міністр.

У свою чергу представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram також повідомив, що уряд вніс зміни до постанови КМУ від 01.11.2022 N 1275 «Про затвердження особливостей здійснення оборонних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану». 

За його словами, затверджено порядок визначення предмета закупівлі під час здійснення закупівель продуктів харчування та послуг з організації харчування для особового складу Збройних Сил України. Визначено перелік інформації, яка включається до оголошення про закупівлю. 

Читайте також: Резніков відреагував на «яйця по 17 гривень» в Мінобороні.

«Передбачено можливість придбання державними замовниками товарів, робіт і послуг (крім закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення, що становлять державну таємницю, а також закупівлі озброєння, військової і спеціальної техніки, боєприпасів та їх складових частин та послуг із розроблення, ремонту, модернізації озброєння, військової і спеціальної техніки, боєприпасів та їх складових частин) в порядку проведення спрощених закупівель, визначених Законом України »Про публічні закупівлі«, в електронній системі закупівель», - повідомив Мельничук.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк