Усі, кому за 60: у яких банках можна сплатити комунальні платежі «тисячою» за вакцинацію

Відтепер «тисяча Зеленського» може бути витрачена не лише на дозвілля.

фото з мережі

З 14 лютого, українці змогу витратити кошти, нараховані за програмою «єПідтримка», на оплату житлово-комунальних послуг. Проте така можливість буде не у всіх, інформує «Урядовий портал».

Наразі таку можливість матимуть люди, що отримали дві дози ковід вакцини, віком від 60 років. При цьому паспорт носити із собою не доведеться. Система сама перевірить анкетні дані клієнта та визначить, чи дозволяє йому вік розплачуватися за комуналку віртуальною карткою.

Причому клієнту не обов’язково мало виповнитися 60 років на момент отримання ковідного сертифікату або на момент оформлення віртуальної картки «єПідтримка». Достатньо лише, щоб до дати платежу він встиг досягти цього віку.

Крім того, вже незабаром, з 14 березня, люди з інвалідністю І та ІІ груп також зможуть витратити отримані в межах програми кошти на соціальні потреби, зокрема на ліки та комунальні платежі. Водночас, з 14 березня всі українці, які мають бустерне щеплення від COVID-19, зможуть отримати додаткові 500 грн.

Загалом з початку запуску програми «єПідтримка» на картки українців перераховано 8,6 млрд грн, а 3 млрд грн з отриманих коштів громадяни вже витратили.

Найпопулярнішими за видами витрат є:

  • книжкові магазини — 1 млрд грн;
  • кінотеатри — 658 млн грн;
  • театри, концерти та розважальні послуги — 341 млн грн;
  • спорт — 340 млн грн;
  • залізничні та авіа пасажирські перевезення — 330 млн грн;
  • ліки — 304 млн грн.

Крім того, за тиждень 13 млн грн було витрачено на освітні послуги, шкільне приладдя, спорттовари.

Нагадаємо, що відповідно до умов програми 1000 грн можуть отримати всі громадяни України від 14 років, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

varta1.com.ua: Новини

Роксолана Зінкевич

Читайте також