Усі сповіщення про тривогу на Львівщині будуть лише у «Telegram»-каналі

Керівництвом Львівської обласної військової адміністрації прийнято рішення обмежити такі повідомлення на підставі воєнного стану в країні

Вчора, 2 березня, багато інформаційних ресурсів дезінформували населення щодо початку та завершення повітряної тривоги. Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Відтепер усі сповіщення будуть лише і виключно у телеграм-каналі «Оповіщення ЦЗ».

«Звертаємося до голів громад, блогерів, адміністраторів сторінок і спільнот у соціальних мережах — перестаньте самовільно писати про початок чи завершення повітряних тривог. Ваші необережні і необдумані дії наражають мирне населення Львова та області на смертельну небезпеку. Дозволено тільки поширювати інформацію із каналу Оповіщення ЦЗ, котрий належить Департаменту цивільного захисту Львівської обласної військової адміністрації», — йдеться у повідомленні.

Додаток «Тривога!», наразі, лише вдосконалюється і не завжди працює коректно.

Після сигналу тривоги вам необхідно увімкнути телеканал «Перший Західний», телеканал «Правда тут. Львів», телеканал «НТА», телеканал «UA:Львів», радіо «Перше», радіо «Львівська хвиля», радіо «Люкс», радіо «Вголос» або радіо «Незалежність» та діяти відповідно до інструкцій.

У будь-якому випадку сигнал «Повітряна тривога» означає, що треба виконати такі дії:

  • Якщо ви вдома, вимкніть світло та газ, візьміть документи, необхідні ліки, трохи харчів та води і перейдіть у найближче укриття.
  • Повідомте також сусідів та осіб з інвалідністю. Допоможіть їм перейти в укриття.
  • Залишайтеся в укритті до наступного сигналу сирени, яка означає відбій повітряної тривоги! Не виходьте, доки не буде дана команда «Відбій повітряної тривоги!»
  • Про це також повідомить лише «Telegram»-канал «Оповіщення цивільного захисту».

Долучайтеся t.me/dczloda

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також