Усіх полонених українських моряків перевезли до СІЗО Москви

Poloneni-moryaki-620x400
Poloneni-moryaki-620x400

Жодного моряка не лишилось в анексованому Криму. Усіх 24 полонених, біля Керченської протоки українських моряків, перевезли із Сімферополя до СІЗО в Москві. Про це агентству «ТАСС» розповіла так звана омбудсмен Криму Людмила Лубіна, йдеться на сайті «ТСН».






«Всіх моряків українських перевели в Москву. Жодного моряка в СІЗО Сімферополя не залишилося», — заявила вона. За її словами, була створена велика група із московських слідчих та кримських слідчих, які будуть вести справи полонених моряків. Крім цього, Лубіна зазначила, що ніхто з них не скаржився на умови утримання.


Нагадаємо, вранці, 25 листопада, Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам «Бердянськ» і «Нікополь». Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем «Дон». Увечері, того ж дня, російські кораблі напали на них і захопили, при цьому, за даними української влади, поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон. Згодом, так звані суди заарештували їх на два місяці.



varta1.com.ua: Новини