Увага! Інформація для абітурієнтів Львівщини

Як відбуватиметься вступна кампанія 2022

фото: Укрінформ

Що відомо станом на сьогодні про цьогорічну вступну кампанію до вишів повідомив керівник Львівської ОВА Максим Козицький.

До уваги тих, хто вступатиме у виші цього року:

Вступна кампанія відбуватиметься за спрощеною системою, але механізм незалежного оцінювання збережуть.

Абітурієнти складатимуть тест з трьох предметів: української мови, математики та історії. По 20 запитань з кожного.

Для складання тесту залучать близько сотні шкіл на Львівщині. Йдеться про ті, де є техніка та забезпечення інтернетом. Відбудеться він орієнтовно у липні. Для участі потрібно буде зареєструватися.

У кожному класі під час складання тесту будуть два вчителі, які спостерігатимуть за тим, щоб абітурієнти чесно складали іспит.

На Львівщині участь у тестуванні можуть брати також абітурієнти, які переїхали до нас з інших регіонів.

Абітурієнти, які хочуть навчатися на платній формі, можуть не складати тест. Вони будуть писати мотиваційний лист, відповідно до якого їх прийматимуть.

24 березня Верховна Рада ухвалила законопроєкт, відповідно до якого у 2022 році скасовують складання державної підсумкової атестації, ЗНО, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування.

Як повідомляє МОН України, умови прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2022 році зареєстровано в Міністерстві юстиції (реєстраційний номер № 1542/37164 від 26.11.2021) та найближчим часом набудуть чинності. Відповідно до документа, наступного року основний етап вступної кампанії планується провести у звичні для вступників та закладів терміни — в липні 2022 року.

Основними новаціями Умов прийому для вступників наступного року є:

  • розширення можливості для додаткового набору на контракт бакалаврів за денною формою здобуття освіти;
  • удосконалення розподілу обсягу державного замовлення за галузями знань, міжгалузевими, підгалузевими групами;
  • скорочення переліку паперових копій документів, що їх мають подавати вступники, які подають заяви в паперовій формі (зокрема, тепер не потрібно буде подавати копії сертифікатів ЗНО та копію документа про раніше здобуту освіту, якщо ця інформація є в ЄДЕБО);
  • розширення сфери застосування єдиного фахового вступного випробування в магістратуру з використанням технологій зовнішнього незалежного оцінювання — у 2022 році його проведення заплановано для спеціальностей галузей знань 05 «Соціальні та поведінкові науки», 06 «Журналістика», 07 «Управління та адміністрування», 08 «Право», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини»;
  • зміна переліку обов’язкових предметів для деяких спеціальностей, а саме посилення ролі математики під час вступу до ЗВО. Також відбулись зміни у предметах для вступу на медичні спеціальності — другим предметом вступники зможуть обрати математику або хімію, а третім — фізику або біологію;
  • для вступників на спеціальності галузі знань 22 «Охорона здоров’я» замість фахового випробування будуть використовуватись результати інтегрованого іспиту КРОК-М, якщо вони його складали.

Докладніше про вступну кампанію 2022 року за посиланням.

Нагадаємо, внесено зміни до порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також