Увага! На Львівщині забороняють поселяти переселенців без довідки з військкомату (ДОКУМЕНТ)

Це стосується як готелів, так і приватного житла

Фото: УНІАН

У Жовкві та Старому Самборі, Львівської області, заборонили здавати житло переселенцям без довідки з військкомату, повідомляє «УНІАН».

Це стосується як готелів, так і приватного житла. Відповідні документи підписали мер Жовкви Олег Вольський і градоначальник Старого Самбора Ігор Трухим.

Розпорядження називається «Про заборону на поселення чоловіків віком від 18 до 60 років і заборону продажу алкоголю в умовах воєнного стану». Воно датоване 28 лютого.

Як повідомляє сайт «Над Бугом», 1 березня підписано розпорядження про заборону поселення чоловіків 18–60 років на території Сокальської міської ради в умовах воєнного стану.

Дрогобицька міська рада оприлюднила відповідне звернення:

«Звертаємось до мешканців Дрогобицької громади  Не поселяйте невідомих осіб! Всі переселенці повинні бути обліковані!

Сьогодні Україна всіма можливими способами захищається від російського загарбника. Чимало міст перебувають зараз в зоні активних бойових дій, під ворожими обстрілами опинилось мирне населення України.

Протягом останніх днів до нашої громади переїхало чимало людей, які вимушено покидають власні домівки, рятуючи життя.

При розміщенні переселенців ми керуємось чіткими правилами — поселяємо лише жінок та дітей. Чоловіків, віком від 18 до 60 років ми не приймаємо! У разі супроводу сім’ї чоловіком — даємо йому один день на відпочинок і одразу ж скеровуємо у військкомат чи територіальну оборону.

Однак, наголошуємо, що далеко не всі люди їдуть до нас офіційно!

Зараз у Дрогобичі, Стебнику та селах Дрогобицької громади поселилось дуже багато заїжджих осіб, які ніде не реєструються. Поміж ними — чимало чоловіків, які неофіційно орендують житло та уникають військового призову.

Не виключено, що поміж ними можуть бути і диверсанти.

Звертаємось до усіх мешканців Дрогобича та сіл Дрогобицької громади з проханням проявити свідому позицію та долучитись до виявлення таких осіб.

Задля уникнення самосудів зі сторони місцевого населення, наполегливо просимо — не поселяти в своїх домівках заїжджих чоловіків чи будь-які підозрілі групи осіб!

У разі, якщо Вам відомі конкретні факти поселення таких осіб — просимо одразу ж фіксувати їх та повідомляти поліцію (102).

У випадку появи невідомих осіб у Стебнику чи селах нашої громади — інформуйте про це старості, адже кожна тимчасово переміщена особа повинна бути облікована.

Облік осіб проводить управління соціального захисту населення Дрогобицької міської ради (площа Ринок, 1).

Ми всі повинні згуртувати зусилля та бути пильними. Задля безпеки та спокою в нашій громаді! Задля підтримки наших воїнів та спільного захисту нашої України!"

Як повідомляє «Буський медіа портал», на території Буської міської територіальної громади заборонили поселення чоловіків віком від 18 до 60 років в усіх закладах (місцях) розміщення, незалежно від форм власності, починаючи з 1 березня 2022 року відповідно до пункту 10 статті 8 Закону України “Про правовий режим воєнного стану” без дозволу начальника Другого відділу Золочівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Про це йдеться у розпорядженні Буського міського голови Ростислава Сліпця № 22 від 1 березня 2022 року.

Керівники закладів (місць) розміщення, старости мають невідкладно надавати інформацію у Буську міську раду про кількість поселених чоловіків віком від 18 до 60 років із зазначенням паспортних даних.

Фото: "УНІАН"

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також