Увага! У Львові виявлено лисицю (ФОТО, ВІДЕО)

Будьте обережні!

У Львові виявлено лисицю. Про це повідмоляє «Варта 1».

Її бачили в одному з житлових комплексів біля парку Горіховий гай та біля 65 школи (вулиця Роксоляни, 35).

Довідково:

Лисиця звичайна — найбільш розповсюджений та широко відомий вид роду Лисиця (Vulpes) родини Псові (Canidae). Це тварина з переважно рудим волосяним покривом, який на животі й горлі стає білуватим, а на лапах чорнуватим. Мордочка в лисиці загострена, хвіст пухнастий, вуха настовбурчені. Цей звір м’ясоїдно-всеїдний — харчується переважно гризунами та кроликами, а також комахами, рибою й плодами рослин. Це дозволяє йому адаптуватися до різних умов і змінювати своє харчування відповідно до середовища проживання й місяця в році.

Лисиця звичайна зареєстрована в таких різноманітних місцях проживання, як тундра, пустеля, ліс, центри міст, болотисті місцевості, гори, чагарники, трав'янисті місцевості, сільськогосподарські угіддя. 

Є дві основні хвороби, які переносять лисиці, яких варто уникнути. Одна смертельна для людей, інша викликає лише незначне подразнення.

Деякі лисиці переносять коросту — інфекцію, викликану кліщем. Але основна хвороба, яку слід турбуватися про те, що лисиці можуть переносити, — це сказ. Сказ смертельний для людей, які не щеплені. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт