Увага! Відкрили рух для автомобільного транспорту тимчасовим мостом Львів – Трускавець (ФОТО)

Об’їзний шлях попереднього аварійного моста сягав 7 – 8 км та незручності для водіїв

Відкрили рух для автомобільного транспорту тимчасовим мостовим переходом через річку Солониця на автомобільній дорозі Т-14-02 Східниця – Пісочна поблизу села Раневичі.

Як повідомив начальник Служби автомобільх доріг у Львівській області Олег Береза, фахівцям знадобилося кілька днів для монтажу конструкції та влаштування під’їзних доріг з метою забезпечення належного проїзду автомобільного транспорту спорудою. Вже сьогодні переправою проїхався перший автомобіль. Тепер не потрібно буде направляти рух автомобілів комунальними дорогами міста Дрогобича. Адже об’їзний шлях аварійного моста сягав 7 – 8 км та спричиняв чимало незручностей для водіїв та місцевих жителів міста Дрогобич. Оскільки впливав на швидкість та безпеку руху, а також руйнування вулиць та комунальних доріг міста Дрогобич. Завдяки влаштованій конструкції знову маємо відновлене пряме сполучення Львів – Трускавець – Східниця».

Передісторія. На початку 2023 року обвалилася одна з балок старого мосту у складі дороги Східниця – Пісочна. Збудована ще у 1964 році споруда була аварійною. Щоб уникнути повного обвалу мосту ми перекрили рух. Увесь транспортний потік до травня 2023 року прямував через місто Дрогобич.

Читайте також: на Львівщині ремонтують міст на автодорозі Львів – Луцьк.

«Ми змонтували металеву переправу типу acrow/bailey, передану нам Адміністрацією державних матеріальних резервів Чеської Республіки. Така переправа підходить для пересування важких транспортних засобів. Рух автомобілів переправою здійснюється у реверсивному порядку, який організовано за допомогою світлофорних об’єктів», зазначається у повідомленні.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий