В авіакатастрофі загинув відомий український пілот «Джус»: що про нього відомо

Світла пам'ять!

Фото: Олександр Маслов

Відомий український пілот з позивним «Джус», який побував у Вашингтоні та проходив тренування із представниками ВПС США, та ще двоє льотчиків загинули внаслідок зіткнення двох тренувальних літаків увечері 25 серпня на Житомирщині.

Як повідомили у пресслужбі Повітряних сил України, під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись два навчально-бойових літаки L-39.

«Усі троє пілотів, на жаль, загинули. – Мовиться у повідомленні у телеграм-каналі відомства. – Серед загиблих – відомий пілот 40-ї бригади тактичної авіації на позивний “JUICE”».

Напередодні Дня незалежності України він був серед українських та американських пілотів, які у відео, яке готував Голос Америки, привітали українців зі святом.

"Джус” командував авіаційною ланкою, що відповідає за Київський регіон. Раніше він проходив тренування із представниками ВПС США та безпосередньо із підполковником у відставці Джонатаном Бердом, позивний “Джерсі”.

Андрій Пільщиков («Джус») служив льотчиком винищувача МіГ-29 у складі 40-ї бригади тактичної авіації.

У 2018 році брав участь у міжнародних навчаннях Чисте небо 2018, де американці підібрали йому позивний Джус. Таким чином він став єдиним пілотом Повітряних ЗСУ, який офіційно має позивний.

У травні 2022 року указом президента Андрій Борисович Пільщиков був нагородженим орденом За мужність ІІІ ступеня.

Відомо, що станом на 7 травня 2022 року Джус мав 500 годин бойового нальоту. Він також мав стати пілотом винищувача F-16.

Читайте також: На Львівщині зіткнулися два авто (ФОТО, ВІДЕО)

Джус неодноразово давав інтерв’ю західним ЗМІ, однак не розкривав свого імені та повністю не показував обличчя.

Сьогодні український фотограф Олександр Маслов оприлюднив фото Джуса, на якому пілот показав своє обличчя.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб