У бою з російськими окупантами загинув журналіст Олександр Махов

Доброволець. Ветеран АТО. Боєць 95-ї десантно-штурмової бригади. Сам родом з Луганської області.

Від обстрілів російських окупантів загинув журналіст Олександр Махов.

Про це повідомляється на «Facebook»-сторінці телеканалу «Україна24», де працював Махов.

«Олександр багато років працював на каналах «Україна» та «Україна24» і висвітлював події на передовій. Олександр служив у Збройних силах України», — йдеться у повідомленні.

Олександр Махов був єдиним журналістом, який перебував на борту літака, що проводив евакуацію з коронавірусного Уханя.

Він також називав «невеликою відпусткою» відрядження на Антарктиду в перерві між роботою на фронті.

Володимир Зеленський прокоментував смерть українського журналіста та добровольця Олександра Махова.

Про це президент розповів у своєму відеозверненні.

«Сьогодні почну з історії про одну людину. Про Олександра Махова — відомого журналіста. Впевнений, ви бачили його репортажі на телеканалах «Україна» і «Дом». Можливо, бачили його коментарі, його дописи. Він завжди був таким — із власною позицією. Патріотичною та щирою. І завжди без марнославства. І завжди був серед найсміливіших, серед перших. Завжди працював у найгарячіших точках. Старався привезти справжній матеріал. Сильний матеріал», — зазначив Зеленський.

За словами президента, з першого дня повномасштабної війни Махов був на фронті.

«Доброволець. Ветеран АТО. Боєць 95-ї десантно-штурмової бригади. Сам родом з Луганської області. Він по-особливому відчував, що значить ця війна. Сьогодні він загинув на Харківщині, у боях під Ізюмом. Йому було 36 років. Мої щирі співчуття близьким, друзям. Хай його син Владислав знає: Росія відповість за цю смерть. Ми обов’язково здобудемо для України перемогу. Впевнений, це було мрією Олександра. І ми її реалізуємо», — наголосив глава держави.

«Так виглядає українська земля після атак росіян. Там внизу — українські бійці. Під Ізюмом мій впертий підрозділ ЗСУ відбив штурм російської армії. Росіяни штурмували після тривалої арт підготовки — танками в кількості, як мінімум 10 штук. Бехами з піхотою. Вертольотами. Селяни, прораби, кухарі гасять «другу армію світу». Я хочу, щоб ви гордилися нашої армією.  Ми б’ємось за нашу країну. За наш дім», — це був останній пост журналіста на його сторінці в «Facebook».

Він опублікував світлину понівеченої землі після атак.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також