В деяких міста збільшать ліміти електроенергії: де покращиться ситуація

Уряд планує змінити формули розрахунку лімітів

ФОТО: ілюстративне

Голова Ради Української асоціації відновлюваної енергетики Станіслав Ігнатьєв заявив, що Кабінет міністрів збільшить ліміти електроенергії для Києва та великих міст, де найбільше критичної інфраструктури. Про це він сказав в ефірі «Київ 24».

Він зазначив, що уряд планує змінити формули розрахунку лімітів. Адже їх доводили на кожну область, враховуючи кількість  приладів обліку побутових споживачів.

«Такі міста як Київ, Харків, Запоріжжя, Дніпро мають найбільшу кількість об'єктів інфраструктури і великого бізнесу. Тому тут відбувається так, що є споживання об'єктів критичної інфраструктури - це не 25%, а набагато більше, які забезпечують переважно всю Україну. Як Київ, наприклад. Потім залишки розподіляють серед побутових споживачів - це квартири і приватні домогосподарства», - пояснив фахівець. 

Саме тому важливо зробити співвідношення кількості об'єктів критичної інфраструктури і побутових споживачів. Саме через це співвідношення слід доводити ліміти до області, наголошує Ігнатьєв. Щоб відповідно до Конституції, громадяни мали єдині права. Зокрема, на електропостачання в умовах, які наразі склалися.

Читайте також, як діють графіки відключення світла 7 червня по Україні: повідомили у ДТЕК і «Укренерго»

«Зараз уряд переглядає цю методику. Найближчими тижнями вона буде ухвалена .Будемо сподіватися, що в усіх регіонах будуть більш-менш однакові графіки обмежень кінцевого споживача», - зауважив Станіслав Ігнатьєв.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також