У «Епіцентрах» продають бронежилети, які Львівський оборонний кластер безкоштовно передає захисникам (ФОТО)

Перевірку буде проводити СБУ

Фото: ЛОК / ФБ

Кому війна, а кому — мати рідна! Виявляється, цей вислів досі актуальний. У той час, коли ЛОК — Львівський оборонний кластер разом з донаторами, які матеріально допомагають проекту, докладає усіх зусиль, аби безкоштовно передати якнайбільше бронежилетів на фронт, хтось набиває власні кишені, йдеться у тексті заяви ЛОК оприлюдненій у «Facebook».

Як зазначається, «нещодавно отримали повідомлення одразу від кількох волонтерів, що у мережі торговельних центрів «Епіцентр» продають бронежилети, які схожі на наші!

Мусимо зазначити, що на початку повномасштабного вторгнення росії Міністерство оборони України визначило нас основним координатором волонтерського руху з виробництва бронежилетів. Лабораторія ЛОКу проводить випробування бронеплит на відповідність ДСТУ, експерти надають консультаційну підтримку волонтерам. Крім того, ми виклали у публічний доступ лекала наших плитоносок. Тому не були певними, що це саме наша продукція. Проте вирішили перевірити».

Наголошується, що «унікальна внутрішня система ідентифікації, яку використовує ЛОК при виробництві бронежилетів, дозволила встановити: чохли цих бронежилетів — нашого виробництва».

«Яким чином продукція, яку ЛОК безкоштовно передає українській армії та службам, опинилася на полицях магазинів? Вирішили шукати відповідь з допомогою Служби безпеки України.

Надали компетентним органам дані щодо всіх контрагентів, провели звірку відвантажень, записів камер та обліку транспортних засобів і відповідальних осіб, які приїздили для отримання нашої продукції», — йдеться у заяві ЛОК.

Також наголошується, що «колектив Львівського Оборонного Кластеру вважає продаж наших плитоносок не просто шахрайством. Під час війни будь-яка торгівля гуманітарною допомогою, особливо призначеною для захисту наших військових, є актом Державної Зради! Просимо Генерального прокурора України Ірину Венедіктову, Голову Служби безпеки України Івана Баканова провести розслідування та покарати винних».

«Принципова позиція Львівського оборонного кластеру, який об’єднав волонтерів та підприємства оборонного сектора, — ми не беремо жодних коштів за бронежилети! І не продаємо їх! Для здійснення статутної діяльності ми приймаємо лише благодійні внески. Бронежилети виготовляються за гроші донаторів і передаються до Сил логістики Міноборони, органів державної влади та місцевого самоврядування, напряму у військові частини або через організації, які звертаються до ЛОК і організовують логістику.

Станом на сьогодні, безкоштовно передано понад 30 000 бронежилетів.

Знаючи як влаштована система співробітництва «Епіцентру» з постачальниками, дуже сподіваємося, що поважна компанія непричетна та у даному інциденті стала жертвою торговців совістю.

Тому для запобігання схожих ситуацій у майбутньому просимо усі компанії, до яких передається на реалізацію продукція військового призначення, ретельно перевіряти та ідентифікувати її.

З повагою, Максим Плєхов — Голова правління Львівського оборонного кластеру», — йдеться у повідомленні.

Департамент зі зв'язків з громадськістю ТОВ «Епіцентр К» надав свою позицію щодо даних товарів: «Бронежилети ТЕМ 1, ТЕМ 2 поставлені в мережу торговельних центрів »Епіцентр К« компанією »Група Венето« . Компанія »Група Венето« надала всі необхідні документи на товар: товарні накладні, сертифікати випробувань та якості. Відповідно, ТОВ »Епіцентр К« правомірно закупив сертифікований товар з усіма підтверджуючими документами. Від активістів до СБУ надійшло звернення з проханням перевірити вищезазначені бронежилети. Вони здались їм схожими на ті, що були в гуманітарній допомозі для ЗСУ. У зв'язку з цим було вилучено з продажу бронежилети ТЕМ 1 з декількох торговельних центрів. Епіцентр є добросовісним набувачем товару та надав до СБУ всі документи, які отримав від компанії »Група Венето«.» 

Фото: ЛОК / ФБ

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також