В Естонській розвідці повідомили наскільки часу росії вистачить артилерійських снарядів

Має близько 4 млн снарядів

Росія все ще має близько 4 млн артилерійських снарядів, яких їй вистачить для бойових дій низької інтенсивності ще протягом року. Про це заявив голова розвідувального центру Сил оборони Естонії полковник Антс Ківісельг, передає ERR.

А з огляду на ймовірні поставки до РФ 350 тис. артилерійських снарядів із КНДР Москва планує продовжувати війну проти України ще тривалий час.

«Є повідомлення про доставку до 1000 морських контейнерів у Тихорецьк Краснодарського краю. Якщо припустити, що один морський контейнер може вміщувати 300-350 одиниць артилерійських боєприпасів, можна сказати, що всього було переправлено 300-350 тис. одиниць. Враховуючи, що добове споживання артилерійських боєприпасів російськими військами становить 10 тис. штук, цієї кількості вистачило б приблизно на місяць», - сказав Ківісельг.

«Згідно з нашими підрахунками, у Росії все ще повинно залишитися близько 4 млн боєприпасів. Це можуть продовжувати з нинішньою відносно низькою інтенсивністю використовувати 10 000 патронів на день трохи більше як рік», — скзав офіцер.

Читайте також: на Львівщину намагалися ввезти авто BMW, Audi та Porsche, як гуманітарну допомогу (ФОТО).

Постачання боєприпасів на фронт не конче є головною метою чи неминучою необхідністю. Швидше, йдеться про накопичення на довгострокову перспективу.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт