В Гостомелі впроваджують жорстку комендантську годину

Проїзд на приватних автівках у місто, наразі, під забороною

Фото: інформативне

У визволеному від окупантів Гостомелі зараз посилена комендантська година — вона діятиме до 14 квітня.

За цей час сапери мають очистити місто від небезпечних снарядів і уламків ракет.

А підрозділи Національної гвардії, разом з правоохоронцями, будуть захищати місто від мародерів і виявлятимуть ворожі ДРГ.

Проїзд на автівках у місто також буде під забороною.

Не зважаючи на небезпеку у звільненому місті, орудують мародери.

Велосипеди, побутова техніка та дитячі конструктори — на одному подвір’ї нацгвардійці виявили склад пограбованого. Сюди мародери стягували поцуплене у покинутих будинках і магазинах. Злодіїв спіймали, коли вони намагалися пролізти на одне з підприємств, дорога до якого всіяна мінними пастками, які тікаючи, полишили російські окупанти. «Навіть не побоявшись втратити своє життя, бо там на полі міни, які не здетонували, намагалися вкрасти солярку. З кожним з них ми не знайшли посвідчень, що вони є громадянами України», — розповідають нацгвардійці.

Порушників передали слідчо-оперативній групі, яка розслідуватиме, звідки прибули чоловіки і скільки ще прихованих складів з награбованим встигли назбирати.

Численні ящики з-під набоїв з російським та ще радянським маркуванням, зламаний паркан і суцільний безлад.

У одному із дворів окупанти облаштували собі схрон боєприпасів. Власники будинку і досі не знають, що їхній двір тепер вибухонебезпечний і його сапери невдовзі ретельно оглядатимуть.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також