В ГУР поділилися подробицями, як потопили дронами MAGURA російський «Ивановец»

Українськими БПЛА

Українська військова розвідка раніше  повідомила про успішну атаку морських дронів на великий ракетний катер Чорноморського флоту РФ «Ивановец», який є носієм протикорабельних ракет. У неділю, 4 лютого в Головному управління розвідки поділилися додатковими подробицями.

За даними ГУР, «Івановєц» потопили шістьма морськими дронами MAGURA.

 У коментарі виданню TheWarZone очільник ГУР, генерал-лейтенант Кирило Буданов  розповів про деталі знищення російського ракетного корабля «івановєц»:

За його словами місію спланували та реалізували оператори спецпідрозділу  безпілотників воєнної розвідки України «Група 13».

«Судно чорноморського флоту рф потопили  ударними системами MAGURA V5 українського виробництва. Було шість прямих влучань у корпус. Внаслідок отриманих пошкоджень корабель перекинувся на корму і затонув», - повідомили в ГУР

Додамо, що в ніч проти 1 лютого Головне управління розвідки (ГУР) провело спецоперацію, поблизу тимчасово окупованого Криму. Внаслідок атаки БПЛА було потоплено російський катер «Івановєц», розповіли у розвідці. 

Згодом у Військово-морських силах ЗСУ повідомили, що на його борту могло перебувати 40 моряків.

Для довідки: Морський автономний охоронний безпілотний роботизований апарат (Maritime Autonomous Guard Unmanned Robotic Apparatus ― MAGURA) ― це  сучасна багатоцільова система, яка дозволяє вести спостереження, розвідку, протимінну боротьбу, здійснювати пошуково-рятувальні та бойові місії.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена