В ГУР показали ексклюзивні відео нічної спецоперації у Криму (ВІДЕО)

Головне управління розвідки оприлюднило ексклюзивні кадри з відео нічної спецоперації в окупованому Криму Криму уражено десантні кораблі окупантів. Про це інформує прес-служба ГУР МО

«У результаті нічної операції на території тимчасово окупованого Криму воїнами уражено малі десантні кораблі чорноморського флоту рф. Йдеться про катери проекту 11770 ( класу «серна»). На суднах перебував екіпаж та завантажена броньована техніка, зокрема БТР-82», - йдеться у повідомленні.

Малі десантні катери класу «серна» держава-агресор рф активно використовувала під час окупації острова Зміїний для перекидання військової техніки та десанту.

Крім того, росіяни розміщували на борту катерів  зенітно-ракетні комплекси «тор-м2» для мобільного прикриття свого угруповання на острові та у нашому Чорному морі.

В ГУР додали, що малий десантний корабель класу «серна» має високу швидкість, може вміщати до 45 тонн вантажу та 92 особи озброєного десанту.

Окупанти використовують ці катери для висадки передових груп морської піхоти або евакуації.

«А в умовах фактичної відсутності у росіян корабельних засобів ППО після низки атак Сил безпеки та оборони України такі катери із ЗРК на борту слугували для загарбників прикриттям кораблів чф рф на рейдах», - додали в розвідці.

Читайте також: рф влучила ракетою по цивільному судні іншої країни

Додамо, що в російському Міністерстві оборони стверджують, що сили ППО нібито збили над Кримом два безпілотники.

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена