В ГУР порівняли російське виробництво ракет «Циркон» і «Калібр»

Юсов пояснив паузи між ракетними обстрілами

ФОТО: ілюстративне

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов розповів, що росія має спроможності для виробництва ракет «Циркон». Водночас, він не назвав кількість ракет, які росія може виробити в певний проміжок часу. Про це Юсов сказавв ефірі телемарафону.

«Значно менше, ніж коли мова йде про »Калібри« або про ракети авіаційного базування Х-101. Тим не менше такі спроможності є. Ми відстежуємо це, інформація відома і реакція українських систем ППО, Повітряних сил, протиракетної оборони і результати, якщо ми говоримо про Київ, так само є», - зауважив Юсов. 

 Він наголосив, що нікуди російська ракетна загроза не зникає. 

«Росія й далі буде пробувати застосовувати комбіновані удари, в тому числі продовжуючи, використовувати »Шахеди« або, як вони їх називають, »Герані«. Так до цього треба готуватися і до кожної тривоги ставитись серйозно», - попередив представник ГУР.

Юсов пояснив паузи між ракетними обстрілами тим, що йде накопичення ракет і чим довші вони, тим більше в росії засобів для ударів. 

«Масовані ракетні удари були й раніше. За кількістю ракет ці удари не перевищували попередні. Якщо ми згадаємо початок повномасштабного вторгнення і минулий рік, то масовані ракетні удари вже були. Комбіноване використання »Шахедів«, одночасне використання безпілотників разом з ракетними ударами це, звичайно, нові виклики. Ворог брав паузу для того, щоб накопичити, він не встигав, тому взимку не відбулися удари по нашій енергетиці, вони зсунулись по часу», - зазначив фахівець.

Читайте також: у ГУР повідомили про актуальну ситуацію на кордоні з Білоруссю

При цьому додав, що від терористичних намірів ворог не відмовився.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк