В ГУР повідомили актуальну ситуацію з ракетами в рф

Значно менше

Фото ілюстративне

Країна-терористка рф продовжує виробництво ракет, проте обсяги менші, ніж було раніше. Про це  розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, пише ЛігаБізнесІнформ.

Пґісля заяв низки українських посадовців ще 2022 року, що у рф ракет залишилось нібито тільки на три-чотири масованих обстріли, Юсова запитали, як росіянам вдається продовжувати виробництво й обходити санкції, адже в зброї росії знаходять американські та європейські запчастини.

«За кількістю все-таки різниця є величезною. Якщо ми згадаємо кількість ракет, які використовувались в одному ударі, та інтервали між ними на початку вторгнення, і те, що відбувається сьогодні, то це неспівмірні речі», – сказав Юсов.

Юсов наголосив, що росія навіть продовжуючи виробництво і нарощуючи певним чином ракетне озброєння, не здатна компенсувати вже витрачений потенціал ракет.

«Але так – виробництво триває. І так – в ньому продовжують використовуватись, в окремих випадках, іноземні комплектуючі і насамперед мікросхеми, чипи. Але не тільки. Якщо ми говоримо про виробництво, то це може стосуватися навіть таких простих речей, як підшипники, які просто на Росії важко знайти», – сказав представник ГУР.

Обхід санкцій, за словами Юсова, відбувається у різний спосіб. Є просто чорна контрабанда, а є «величезна сіра історія».

Представник ГУРМО зазначив, що низка країн, які не приєдналися до санкцій Євросоюзу і США проти росії, можуть закуповувати певні товари подвійного призначення або товари, в яких містяться «цікаві» для російського військово-промислового комплексу елементи.

Читайте також: у Силах оборони розповіли про майбутні атаки росіян

І потім уже, через окремі фірми, здебільшого не в рамках державної політики, ці речі потрапляють на російський ринок. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена