В ЄС викрили мережу злочинців, які намагалися продати українських біженців у трудове рабство

Прагнуть заробити гроші на чужій біді…

Ілюстрація: Дума

Правоохоронні органи 14 країн ЄС, спільно з Європолом, викрили мережу зловмисників, які в соцмережах знаходили українських біженців і обманом намагалися продати їх у трудове чи сексуальне рабство, повідомляє «Європейська правда», з посиланням на Європол.

Правоохоронці здійснили моніторинг онлайн-ресурсів, які пропонували допомогу біженцям з України у виїзді, пошуку житла і роботи — зокрема сайти знайомств і вакансій та платформи секс-послуг.

Наприкінці травня вони встановили підозрілі рекламні оголошення, спрямовані на українських біженців, і перевірили, чи пов’язані вони з експлуатацією праці чи секс-послуг.

Усього з-поміж 125 платформ, що увійшли до моніторингу, було виявлено дев’ять осіб, ймовірно причетних до торгівлі людьми, і виявлено дев’ять ймовірних жертв зловмисників. У результаті було розпочато 15 розслідувань з участю 93 правоохоронців країн ЄС.

У Європолі зазначають, що онлайн-платформи посилили заходи з боротьби зі зловживаннями, спрямованими проти українських біженців, проте на них усе ще поширюється значна кількість повідомлень від зловмисників, скерованих насамперед проти українських жінок.

Розслідувачі виявили спроби заманити жертв пропозиціями «фотосесій», обіцянками «світлого майбутнього», що призводило до сексуального рабства, або варіантами поселення за кордоном.

Як повідомлялося, українські біженці у Польщі стають жертвами російськомовних аферистів.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також