В Інституті вивчення війни розповіли про ситуацію у Курській області

 Експерти пояснюють, що просування ЗСУ підтверджується геолокаційними знімками

Вранці 6 серпня Збройні сили України прорвалися на територію Курської області росії. Офіційно влада це не підтверджувала і не спростовувала, але російські джерела запевняють, що ЗСУ вдалося не тільки прорвати російський кордон, але за неповних два дні створити плацдарм на території противника. Водночас, за даними, які зазначені у звіті Інституту вивчення війни (ISW), українські військові зайшли на територію Курської області щонайменше на десять кілометрів, пройшовши дві оборонні лінії та опорний пункт.

 Експерти пояснюють, що просування ЗСУ підтверджується геолокаційними знімками.

Повідомляється, що за одну добу ЗСУ просунулись на десять кілометрів углиб Курської області.

«Підтверджено, що 7 серпня українські війська просунулися до 10 кілометрів углиб Курської області росії на тлі продовження механізованих наступальних операцій на російській території», — йдеться у звіті.

Аналітики пояснили, що геолокаційні кадри, опубліковані 6 і 7 серпня, показують, що українська техніка була помічена вздовж траси 38К-030, яка знаходиться за 10 кілометрів від кордону.

Читайте також: у Міноборони рф заявили, що Курську область нібито атакувала 22 бригада ЗСУ (ВІДЕО)

Інсайдерське джерело повідомило, що ЗСУ контролюють 45 квадратних кілометрів території в Курській області з моменту початку операції 6 серпня.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також