В іранському безпілотнику знайшли українську запчастину

Один компонент — український

У збитому українськими зенітниками іранському дроні знайшли комплектуючі іноземного походження, зокрема українського. Про це повідомляє Військове телебачення України.

Співробітники військової розвідки виявили деталі, промарковані державною мовою Ірану — фарсі, що безперечно засвідчило іранське походження безпілотника.
 
«Цікавим виявилося й те, яким чином країна, яка перебуває вже десятки років під санкціями, змогла налагодити виробництво таких літальних апаратів. Ми порівняли цей безпілотник з іншими безпілотниками цієї компанії і з’ясували, що дрон містить на 3/4 комплектуючі зі США, є також комплектуючі з Японії, Китаю, Швеції, Австрії та навіть один компонент українського виробництва», — йдеться у повідомленні.
 
Докази причетності інших країн до постачання зброї та її комплектуючих Ірану і відповідно до країни-агресора росії будуть передані міжнародним організаціям з метою накладання на них економічних санкцій.

Раніше повідомлялося, що Іран посилює свої зобов’язання постачати зброю РФ для війни проти Української держави і готовий передати не лише вбивчі безпілотники, але і ракети класу «земля-земля».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт