В ISW назвали головну мету масованих ракетних ударів по Україні

Реанімують імідж Міноборони

Російські військові посадовці координували призначення Суровікіна та удари крилатими ракетами по українській критичній інфраструктурі 10 жовтня, щоб відновити репутацію російського Міністерства оборони. Про це пише Інститут вивчення війни.

Хто б не був призначений командиром армії РФ, він мав би контролювати удари крилатими ракетами 10 жовтня, які, за повідомленнями української розвідки, були заплановані ще 2 жовтня (і які Суровікін точно не планував, не готував і не проводив у день свого призначення). 

Російські блогери нещодавно вихваляли як масову хвилю страйків 10 жовтня, так і призначення Суровікіна, і співвіднесли їх як позитивні події для російських операцій в Україні.

Цей наратив може бути пов’язаний із поточними російськими інформаційними операціями з реабілітації репутації командування Центрального військового округу генерал-полковника Олександра Лапіна після невдач росії навколо Лимана в рамках більш широкої кампанії зі зміцнення громадської думки щодо російського військового істеблішменту.

Міноборони росії, очевидно, інвестує у відновлення свого суспільного іміджу.

Нагадаємо, Зеленський розповів про другу хвилю російської терористичної атаки.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт