В ISW пояснили, чому росія збільшила кількість атак «шахедами»

росія очікує на нову партію дронів

Росія накопичила більше дронів після тритижневого періоду їх невикористання, або ж отримала чи очікує отримати нову партію безпілотників з Ірану. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російські окупанти в ніч на 30 грудня атакували Україну 16 дронами-камікадзе типу Shahed-131 і 136. Система ППО збила всі ворожі БПЛА.

Обстріл відбувся після масованого ракетного удару РФ по українській критичній інфраструктурі 29 грудня. Тоді росіяни випустили й 23 безпілотники.

За останні дві доби росіяни застосували 39 БПЛА. Туди ж додають 30, яких ворог випустив у ніч з 18 на 19 грудня, та 13 - 14 грудня.

«Збільшення темпів атак може свідчити про те, що російські сили накопичили більше дронів після тритижневого періоду (17 листопада - 7 грудня) їх невикористання, або ж що РФ отримала або очікує отримати нову партію безпілотників з Ірану», - зазначають аналітики.

В Інституті вивчення війни припускають, що окупанти збільшили темпи атак БПЛА, намагаючись підтримувати свою кампанію проти критично важливої інфраструктури, враховуючи вичерпання запасів високоточних ракет.

«Українська протиповітряна оборона нещодавно довела свою високу ефективність у знищенні шахедів. Однак росіяни, ймовірно, продовжуватимуть використовувати збільшену кількість цих систем для атак на цивільні об’єкти у своїй помилковій спробі змусити Київ до перемовин», - додали аналітики.

Нагадаємо, Іран надав росії нову партію з 250 іранських дронів.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт