В ISW пояснили, як лукашенко може використати вагнерівців

Він хоче збалансувати кампанію Кремля з поглинання білорусі

Олександр Лукашенко, ймовірно, планує використати ПВК Вагнера для маневру, щоб збалансувати кампанію Кремля з поглинання Білорусі через Союзну державу. Про це пише Інститут вивчення війни.

Лукашенко прагне використовувати вагнерівців у Білорусі, щоб купити простір для маневру, щоб врівноважити кремлівську кампанію з поглинання Білорусі за допомогою Союзної держави.

Якщо розповідь Лукашенка про переговори з Пригожиним вірна, це демонструє, що він «політично підкований актор, здатний впливати у вищих ешелонах російської політики», вважають аналітики.

«Лукашенко втрутився як посередник, ймовірно, частково для того, щоб дати зрозуміти Путіну та іншим високопоставленим кремлівським чиновникам, що Москва не повинна жартувати з Лукашенком, і що Лукашенко здатний успішно і незалежно діяти в російській політиці», - йдеться у повідомленні.

Лукашенко планує встановити жорсткий контроль над силами ПВК Вагнера, які прямують до Білорусі.

Він заявив, що у Білорусі не буде відкрито центрів вербування, схожих на ті, що існують у Росії для вагнерівців. Однак, він дозволить білорусам, і, можливо, громадянам інших країн, приєднуватися до ПВК Вагнера в Білорусі.

ПВК Вагнер переважно буде виступати в ролі навчального та консультативного партнера для військових Білорусі.

Він заявив, що вагнерівці мають більше підготовки, ніж білоруські військові, і що його армія могла б скористатися багатим бойовим досвідом ПВК Вагнера.

Читайте також: як вплинув «бунт» Пригожина на дії російської армії в Україні.

Лукашенко може спробувати використати вагнерівців у Білорусі, щоб зменшити накопичену структурну залежність своїх збройних сил від ЗС РФ у виконанні вищих оперативних функцій.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт