В Італії відпустили під домашній арешт львів’янина Євгена Лавренчука, якого затримали на вимогу РФ

Він має обмеження у зв'язку та спілкуванні

Євген Лавренчук Фото: ФБ

В Італії відпустили під домашній арешт українського режисера Євгена Лавренчука, якого утримували під вартою з грудня 2021 року через вимогу екстрадиції від Російської Федерації. Про це сьогодні повідомила мати режисера Ірина Лавренчук на своїй сторінці у «Facebook».

«Євгена відпустили під домашній арешт! Вчора пізно вночі ми змогли з ним коротко поспілкуватисявін у бадьорому настрої, стан здоров’я нормальний, просить передати вам всім величезну подяку за підтримку. Це стало можливим завдяки ефективній роботі адвокатів, МЗС, консульства України, завдяки вашим листам та акціям на підтримку, завдяки активності української діаспори, ЗМІ, всіх учасників цієї групи та однодумців. Але це лише перший крок у нашій боротьбі за звільнення Жені. Не зупиняємось, пам’ятаємо про страшну загрозу, яка нависла над ним. Робимо все можливе для його повного звільнення та повернення в Україну!»,написала Ірина Лавренчук.

Прохання до всіх не писати йому зараз нічого, він має обмеження у зв’язку та спілкуванні, бо ведеться слідство. А також задля його ж безпеки,наголосила Ірина Лавренчук.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також