З Івано-Франківського ліцею вигнали ученицю через неналежний вигляд: що відомо про скандал (ФОТО)

Дівчину не допустии до навчання

4 вересня мама учениці Івано-Франківського ліцею імені Івана Пулюя опублікувала допис в одній з соціальних мереж, де розповідає, що її доньку вигнали та не допустили до навчання через “неналежний вигляд”, а саме – одяг.

"Мою доньку, ученицю ліцею імені Івана Пулюя, ВИГНАЛИ і не допустили до навчання за неналежний вигляд. Мене про це не повідомили, дізналася від доньки: вона зателефонувала, плачучи від безвиході та образи", – йдеться у дописі.

За її словами, перед початком навчального року класний керівник довів до відома батьків, що в ліцеї запроваджено офіційний дрескод – білий верх і чорний низ. Учениця вдягнула одяг таких кольорів, але в навчальному закладі вимагали “діловий стиль” попри спеку 30 градусів.



“Заступник директора, який при розмові навіть не назвав свого імені, в ультимативній формі дав зрозуміти, що як немає грошей на діловий стиль, то і не варто пхатися у профільну освіту”, – поскаржилася мати ліцеїстки.

Водночас Ольга Ярошевич була вражена тим, що працівники закладу в час проведення уроків відправили ученицю додому, не переймаючись тим, де вона проводитиме час.

“Невже утиски за зовнішнім виглядом – це те, що має відчувати дитина у школі?" – риторично запитує мати дівчинки.

Що кажуть у ліцеї

В коментарях під дописом Ольги Ярошевич представники дирекції ліцею ім. Івана Пулюя запевняють, що ліцеїстка самостійно вирішила піти додому, коли не пройшла так званий “моніторинг дотримання однострою”, який відбувається щоранку.

"Ліцеїстці 9 класу було зроблено зауваження щодо недотримання ліцейної форми. Поки класний керівник зв'язувався з іншими батьками з того ж питання, ліцеїстка самостійно вирішила йти додому і не чекати з іншими учнями, поки наставник зв'яжеться з її батьками, думаючи що її відправили додому. Бо окремі учні за згодою батьків поверталися додому переодягнутися", – йдеться у коментарі.

Коментар департаменту освіти

Після розголосу цієї ситуації в департаменті освіти та науки Івано-Франківської міськради зробили офіційний коментар, в якому погодилися з тим, що “одяг для школи не може бути причиною позбавлення дитини права на освіту, адже воно гарантоване всім”.

Водночас у департаменті, з посиланням на педагогічних працівників та учнів закладу, стверджують, що "ніхто не мав наміру виганяти ученицю чи ображати її”, а ця ситуація, мовляв, виникла через недокомунікацію.

Читайте також: у Львівському ліцеї імені Героїв Крут вперше навчатимуться дівчата (ФОТО)

“Ліцей нещодавно здобув статус закладу спеціалізованої освіти наукового профілю і може мати певні вимоги до зарахування здобувачів освіти”, – наголошують у заяві, зазначивши, що рекомендації щодо одягу є “прописаними і доведеними до учасників освітнього процесу”.


varta1.com.ua: Новини

Коментарі

XA
xxaladdinxx555 Alu

Добре зробили я б всіх вигнав

БК
бобер курва

хворі на голову зі своїм одягом. Може нарешті с*** наукою займетесь?

В
Вадим

Мені здається що директор має піти з посади

М
Марія

У нас така сама директорка: сама стоїть у лосинах і туніці, а дітей примушує до костюмів з сорочками. Ніде у світі такого нема.

Читайте також