В Ізраїлі збільшилася кількість загиблих українців

Вічна пам'ять!

В Ізраїлі після терористичного нападу ХАМАС зросла кількість жертв серед українців. Про це у коментарі кореспонденту УНІАН повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

«На жаль, зросла кількість жертв серед українців в Ізраїлі. Загалом нині маємо підтверджену інформацію про 21 загиблого українця, а також 1 зниклого безвісти», - сказав Ніколенко.

У Секторі Гази відомо про 3 загиблих (двоє дітей та доросла людина), а також 6 поранених, із яких 3 дітей. Громадяни мають поранення різного ступеню тяжкості, їм надається медична допомога.

«357 українців, із яких 208 жінок, висловили бажання евакуюватися із палестинського анклаву. Українські дипломатичні установи підтримують із ними постійний зв‘язок. Водночас контрольно-пропускний пункт »Рафах« на кордоні Сектору Гази та Єгипту наразі не працює. Можливості виїхати наразі немає. Це стосується не лише наших громадян, але і громадян інших держав», - уточнив речник.

Дипломат відзначив, що МЗС України спільно із партнерами працює із причетними сторонами, аби отримати дозвіл на якнайшвидше вивезення людей.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт