В Києві під час тривоги дітей не пустили в шкільне укриття, бо вони були із собакою: деталі скандалу

11-річна дівчинка та 12-річний хлопчик намагалися потрапити в укриття

ФОТО: Київська міська прокуратура

Вчора, 14 грудня, у Києві двох дітей не пустили до укриття. Це сталося у Святошинському районі столиці. За цим фактом розпочато досудове розслідування. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Деталі скандалу

"14 грудня 2023 року приблизно о 16 год. 20 хв під час повітряної тривоги, оголошеної через ракетну атаку рф по столиці, 11-річна дівчинка та 12-річний хлопчик намагалися потрапити до укриття в одній із шкіл у Святошинському районі міста Києва.

Побачивши, що діти були із собакою, охоронець не допустив їх до укриття, попри очевидну загрозу їхньому життю через ракетну атаку", - йдеться в прокуратури.

Наразі розпочато досудове розслідування за фактом завідомого залишення без допомоги дітей, які перебували в небезпечному для життя стані і були позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження (ч. 1 ст. 135 КК України). 

ФОТО: Київська міська прокуратура

Що відомо про дітей

Журналістка Тетяна Даниленко на своїй сторінці у Facebook повідомила, що минулого року батько дітей Юрій Овчинніков загинув у Запорізькій області у складі ССО «Азов».

Мама була впевнена, що діти Саша та Богдан в безпеці, бо вони набрали її, перебуваючи біля сховища.

Коли дівчинка подзвонила вже в істериці, бо страшно злякалася, мама Любов змушена була раніше йти з роботи, щоб заспокоїти Сашу та Богдана і розібратися в ситуації.

Директор запевнила, що інакше діяти школа не могла, а раптом в інших школярів алергія на собак.

«Приїхала поліція, в якої мама прямо запитала, хто був би винен, якби з дітьми сталося непоправне. Правоохоронці розводять руками», - наголосила вона.

Читайте також: охорона поліцією, металодетектори і не тільки: у навчальних закладах готується нововведення

Що кажуть у Міністерстві освіти та науки

Інцидент прокоментував і міністр освіти і науки України Оксен Лісовий. Він наголосив, що така ситуація неприпустима.

«На жаль, випадки, коли люди не можуть потрапити до сховища з різних причин, не поодинокі. Але це все питання безпеки, збереження людських життів. Ми не можемо нехтувати цим. Будь ласка, якщо ви не знаєте, як діяти в якійсь ситуації, у вас немає чіткої інструкції і ви розмірковуєте над тим, пускати чи не пускати людину до сховища, – керуйтеся людяністю та загальнолюдськими цінностями.», - зазначив він.

 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також