В Конотопі бійців АТО привітали відеороликом із ватажками сепаратистів в головній ролі (ВІДЕО)

Screenshot_1
Screenshot_1

На Сумщині бійців АТО привітали відеороликом із сепаратистами та їхніми ватажками у головній ролі. Це сталося у Конотопі, під час урочистостей до Дня захисника України, на які запросили близько півтисячі ветеранів війни, поліцейських та військовослужбовців, йдеться у сюжеті «ТСН.19:30».


Відео із кліпу російської співачки вивели на великий екран у палаці культури під час танцювального номера. На ньому ватажки терористів, українські полонені і символіка фейкових республік. Кілька АТОвців відразу вийшли з зали і почали з’ясовувати, що це було. «Спочатку це було непорозуміння. Хотілося зрозуміти, як таке могло статися, що на такому концерті з’явилося таке відео. Злість, обурення було», — розповів ветеран Богдан Войцеховський.



У міській раді терміново скликали нараду та з’ясували, що концерт організувало управління культури, а звідки взялося провокативне відео — його керівник сам не збагне. «Вчора я була на репетиції особисто, перевіряла цей матеріал — цього матеріалу на репетиції не було», — стверджує керівник управління Олена Шинкаренко.


Директор будинку культури, який займався відеосупроводом танцювальних номерів, пояснює все технічним збоєм програми та неуважністю монтажерів. «Це була тематика, пов’язана з війною на сході солдат АТО, але хтозна чого полетіла програма, і ми вже сьогодні, це було годин у 12, а концерт на чотири — і я бігом-бігом з інтернета качав», — пояснює директор закладу Сергій Заралей.


Очільниця міста не сприймає таких пояснень. «Це недбалість, недолугість чи це щось інше — люди, які відповідають за галузь культури, які відповідають за цей концерт, повинні зараз же написати заяви про звільнення», — заявила в. о. міського голови Конотопа Тетяна Сизон.


«За цим фактом одразу розпочали кримінальне провадження за частиною першою статті 161 — це умисні дії, спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Наразі, працівники поліції, СБУ та прокуратури встановлюють організатора цієї провокації», — пояснила спеціаліст відділу комунікації обласної поліції Марина Кльова.


За провокацію напередодні Дня захисника України, своїх посад можуть позбутися четверо посадовців: заступник міського голови, керівник управління, директор будинку культури та його художній керівник. Відео з концерту, робочі матеріали та документацію уже вилучила та досліджує СБУ.

varta1.com.ua: Новини