У країні Євросоюзу лунатимуть сирени: коли та де

Відбудеться спрацьовування сигнальних сирен

У сусідній  Польщі планують випробувати системи оповіщення населення про небезпеку, тому у деяких містах лунатимуть сирени. Про це повідомляють польські ЗМІ, з посиланням на пресслужбу Сілезького воєводства.

Так на всій території Сілезького воєводства проводитимуть навчання ефективності сирен оповіщення від 9:00 до 13:00 год. у вівторок, 22 листопада. 

«22 листопада 2022 року від 9:00 до 13:00 год. відбудеться воєводська перевірка працездатності сирен оповіщення, що використовуються в системі оповіщення та оповіщення населення. Під час спрацьовування сигнальних сирен лунає сигнал тривоги — безперервний звук тривалістю 3 хвилини», — пишуть польські ЗМІ. 

Процедуру в окремих повітах і містах запустять відповідні підрозділи після отримання повідомлення від Воєводського центру управління кризовими ситуаціями.

«Мета навчання — перевірити роботу сирени в умовах, максимально наближених до реальних», — пишуть тамтешні ЗМІ.

Центром і найбільшим містом Сілезького воєводства є Катовіци. Також до нього належать такі міста: Ченстохова, Сосновець, Гливиці, Битом, Хожув, Цешин, Тарновські Гури.

Додамо, у польському місті Пшеводув, у Люблінському воєводстві, біля кордону з Україною стався вибух, внаслідок чого загинуло двоє людей. Причиною вибуху стало падіння ракети. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена