В Латвії під час проповіді про війну в Україні, загорілася церква (ВІДЕО)

Постраждалих немає

Фото: Ivans Milovs/LTV, Facebook/Juris Morics

У Балдонській євангелічно-лютеранській церкві спалахнула пожежа, у зв’язку з чим було перервано трансляцію Латвійського телебачення зі служби, повідомляє mixnews.lv.

Коли пастор запитав, чи можемо і чи ми прощатимемо тих, хто вбиває, тому що вони коряться наказам, і прощати тих, хто наказує вбивати, пролунав крик: «Вогонь!»

Постраждалих немає.

Конструкції даху Балдонської церкви та підлога спалахнули поряд з димарем в одному з кутів будівлі, про це парафіян поінформував у «Facebook» пастор Балдонської парафії Латвійської євангелічно-лютеранської церкви Юріс Моріц.

Він подякував пожежникам Балдоні за своєчасні та професійні дії з гасіння пожежі.

Тепер потрібні огляди пошкоджень та ремонтні роботи. «На жаль, якийсь час ми не зможемо користуватися церквою», — пише пастор.

Він наголосив, що жодних терористичних актів чи зловмисного підпалу не було. Відбувся нещасний випадок, який може статися у будь-якій будівлі, у тому числі й у церкві.

Пастор констатував дотримання правил пожежної безпеки та своєчасне обслуговування димаря. За його словами, за збігом обставин богослужіння знімало Латвійське телебачення.

У Латвії під час проповіді про війну в Україні загорілася церква. Пожежа спалахнула, коли пастор запитав, «чи потрібно прощати російських солдат», повідомляє «Telegram»-канал «Реальна війна».

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також