В міноборони Німеччини прокоментували два ймовірні сценарії наступу росії

Що це означає

Фото ілюстративне

У Міністерстві оборони Німеччини вважають, що російська федерація має два ймовірні варіанти для нового наступу в Україні в 2023 році. Про це повідомила німецька газета Neue Zürcher Zeitung із посиланням на аналіз міноборони, передає Kreiszeitung.

Поки що незрозуміло, чи призведе зима врешті-решт до послаблення війни в Україні. Однак, посилаючись на стратегічний документ німецького уряду , NZZ тепер вказує, що наступного року може послідувати жорстка контратака російських військ

За першим варіантом, вважають у міністерстві, кремль планує масштабний наступ на Донбасі, де армія білорусі виконуватиме відволікаючу роль – о білоруські військові нібито почнуть розгортати озброєння поблизу кордону з Україною.

При цьому рб не братиме безпосередньої участі у війні.

Цей з варіантів у міноборони Німеччини вважають малоймовірним, оскільки він масштабніший і вимагатиме від кремля залучення набагато більших ресурсів.

 Зокрема цей варіант передбачає, що Білорусь вступить у війну, спрямуючи війська у напрямку Києва.

Російські війська, при цьому, наступатимуть по всьому Донбасу. Окрім цього можливий удар по західних областях України, щоб відрізати постачання техніки від партнерів та змусити Україну капітулювати.

Німецькі аналітики наголошують, що реалізація другого варіанту плану вимагатиме «набагато більше солдатів, ніж зараз», а згідно з останніми виступами російських лідерів, про значне збільшення армії росії не йдеться.

Як повідомлялося раніше, мобілізація в Україні у 2023: чи буде оголошено нову хвилю після Нового року

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена