В НАТО оцінили промову путіна

Також Альянс заявив про своє основне завдання в цій війні

В сьогоднішньому посланні до Федеральних зборів  диктатор рф володимир путін чітко дав зрозуміти, що приготувався до ще більшої війни з Україною. Про це повідомляє  Інтерфакс-Україна.

«Через рік ми не бачимо жодних ознак, що президент путін готується до миру - навпаки. Сьогодні він дав чітко зрозуміти, він готується до ще більшої війни. росія починає нові наступи, мобілізує більше військ та контактує з Північною Кореєю та Іраном», - пояснив він.

Генсек НАТО нагадав, що Альянс та партнери надають підтримку Україні та постачають важке сучасне озброєння, «постійно консультуючись із Україною, що їм потрібно».

«Але НАТО також має інше завдання – запобігти тому, щоб ця війна вийшла за межі України. Тому вранці дня вторгнення ми активізували наші плани оборони та збільшили кількість підрозділів у східній частині Альянсу, відправивши Москві цілком чіткий меседж, що НАТО там є і захищатиме кожен сантиметр території НАТО. І атака на одного буде атакою на весь союз. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки знадобиться, і продовжуватимемо забезпечувати надійне стримування та оборону всієї території НАТО», - додав Столтенберг. 

Раніше повідомлялося, рф призупинила участь в договорі про стратегічне ядерне озброєння

Також путін на посланні заговорив про «джина» та відьом

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також