В Німеччині вже тиждень не можуть знайти 9-річну доньку військовослужбовця ЗСУ: батьки вважають, що її викрали (ФОТО)

Поліція поки що не має жодних зачіпок

коллаж: Телеграм / Андрій Смолій

В Німеччині вже тиждень не можуть знайти 9-річну дівчинку з України, яка із мамою приїхала до міста Дебельн, ховаючись від війни. Дівчинка зникла по дорозі до школи, а однокласники бачили, що вона ніби на когось чекала, повідомляє «Фокус».

9-річну Валерію шукають у місті Дебельн у Саксонії вже протягом тижня. Поліція поки що не має жодних зачіпок. Батьки дівчинки вважають, що її викрали.

Однокласники українки розповіли, що у день зникнення вона пропустила заняття. 3 червня вона вийшла з дому близько 7 години ранку і пішла до школи, але на уроках так і не з'явилася. При цьому її однокласник повідомив поліції, що бачив Валерію поруч зі школою. Вона, за його словами, стояла і ніби на когось чекала.

Тато дівчинки Роман залишився в Україні, він служить у ЗСУ, і коли стало відомо про зникнення його доньки, йому дали відпустку. Чоловік готує документи, щоб поїхати до Німеччини. Він вважає, що його дитину могли викрасти.

«Я звертаюся до тих, хто причетний до її зникнення. Знайдіть у собі мужність повернути нашу улюблену дитину нам, батькам. Я дуже сподіваюся, що скоро зможу потримати свою дочку на руках», — сказав він, звертаючись до ймовірних злочинців.

Пошуки дівчинки продовжуються.

«Я така вдячна за всю допомогу. Я не знаю, що ми робили б без підтримки. Я благаю всіх, хто має будь-яку інформацію про Валерію, звернутися в поліцію», — сказала бабуся зниклої Валерії Віра.

Прокуратура почала розслідування проти освітнього закладу, який проігнорував те, що його учениця не з'явилася на заняття, не повідомивши про це батькам. Мама дівчинки помітила зникнення доньки лише ввечері, близько 18:30.

Фото Валерії, яке оприлюднила поліція Саксонії (Фото:polizei.sachsen.de)

Читайте також: у німецькому місті Дебельн у федеральній землі Саксонія шукають 9-річну дівчинку Валерію, яка зникла дорогою до школи.

3 червня, дитина сіла в автобус, але у початковій школі її не бачили.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий