В області на заході країни 40 тисяч осіб розшукуються за неявку до ТЦК

За ухилення від призову

Івано-Франківська область бореться з ухиленням від призову за допомогою системи “Оберіг”. Про це пише місцеве видання Курс.

Близько 40 тисяч мешканців регіону перебувають у розшуку за неявку до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Як повідомив заступник начальника Івано-Франківського обласного ТЦК і СП полковник Роман Боднар, особи, внесені до системи «Оберіг», офіційно перебувають у розшуку. Поліція має право примусово доставляти їх до ТЦК в порядку адміністративного затримання. До бази потрапляють ті, хто проігнорував повістку, не став на облік або іншим способом ухилився від призову.

Роман Боднар наголошує, що явка до ТЦК за викликом є обов’язковою. Виклик може здійснюватися будь-яким доступним способом: в громадських закладах, на вулиці, на підприємстві, в транспорті або за адресою проживання. У разі відмови від підписання повістки, проводиться відео фіксація за допомогою бодікамер та складання протоколу.

Читайте також: у Раді зареєстрували законопроєкт з обмеженнями для Telegram

Система “Оберіг” допомагає виявляти та притягувати до відповідальності тих, хто намагається уникнути виконання свого військового обов’язку. Заходи щодо розшуку призовників та військовозобов’язаних триватимуть і надалі, щоб забезпечити справедливість та рівність у виконанні громадянського обов’язку захисту Батьківщини.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також