В Одесі 15-річній дівчині та двом 18-річним хлопцям за диверсії загрожує довічне (ФОТО)

Працювали на фсб

В Одесі 18-річні товариші та їхня 15-річна спільниця фіксували результати обстрілів та наносили антидержавні надписи. Зловмисникам загрожує довічне ув'язнення. Про це повідомила пресслужба в Одеській області.

Правоохоронці затримали трьох жителів Одеси - підлітків 15 та 18 років - під час диверсії. Вони вчергове намагалися підпалити релейну шафу, обравши віддалений відрізок колій без освітлення.

«Спілкування з ворожими спецслужбами відбувалося через соцмережі. Щоби нанести шкоду обороноздатності України, отримати розвідувальну інформацію про розташування об’єктів, підліткам надсилали завдання. У даному випадку йдеться про підпали релейних шаф на залізниці, фіксування результатів обстрілів, дискредитування роботи ТЦК.  Після отримання підтверджуючих доказів виконання замовлення зловмисники отримували від своїх російських кураторів незначну винагороду», - йдеться у пловідомленні.

Фото: ГУНП в Одеській області

Усім затриманим оголошені підозри за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України. Тепер двом 18-річним юнакам та 15-річній спільниці може загрожувати довічне позбавлення волі. Наразі підозрюваним обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Раніше повідомляли, спецслужби затримали фітнес-тренера, який підпалював авто із символікою ЗСУ у трьох містах України (ФОТО)

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Одеська обласна прокуратура. 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також