В Одесі колишній пожежник влаштовував підпали авто на замовлення і поплатився (ФОТО)

Організатору злочину призначено покарання у вигляді 7 років тюрми, двом співучасникам – 6,5 та 5 років позбавлення волі

Фото: Одеська обласна прокуратура

В Одесі засуджено колишнього рятувальника та його спільників, які на замовлення влаштовували підпали майна. Головний фігурант справи - співробітник одного з підрозділів регіонального главку ДСНС в Дніпропетровській області. Цей чоловік створив і очолив організовану групу, щоб «заробляти» гроші. Про це повідомляє прес-служба Одеської обласної прокуратури.

«Заробляли вони, отримуючи замовлення на підпали чужого майна, зокрема транспортних засобів. Ділки ретельно готувались та планували кожен зі своїх злочинів. Відслідковували своїх »жертв« та терпляче вичікували сприятливий момент для доведення свого наміру до кінця», - йдеться у повідомленні.

Фото: Одеська обласна прокуратура

 Так, у період з листопада 2019 року по червень 2020 року гастролери з Дніпропетровщини за грошову винагороду скоїли підпал трьох елітних авто у середмісті Одеси.

Внаслідок підпалів автівки повністю знищені, власникам машин спричинено збитки на майже 1,8 млн гривень.

За даними прес-служби, колишнього пожежника-рятувальника та двох його спільників засуджено за умисне пошкодження чужого майна шляхом підпалу (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 194 КК України). Організатору злочину призначено покарання у вигляді 7 років тюрми, двом співучасникам – 6,5 та 5 років позбавлення волі.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк