В Одесі священник-адвокат вимагав гроші у настоятеля храму, який збив пішохода (ФОТО)

Адвокат повідомив, що за 3 тис. доларів США «розв'яже питання» з правоохоронцями щодо закриття кримінального провадження

Працівники ДБР у взаємодії з Нацполіцією затримали священника, що мав ліцензію адвоката. Він вимагав гроші з підзахисного за допомогу в уникненні від кримінальної відповідальності за збиття пішохода. Про це повідомила пресслужба ДБР.

Подія сталася у липні в обласному центрі.

«У липні 2024 року настоятель одного з храмів Одеської області за кермом автомобіля збив в Одесі жінку-пішохода. Постраждала отримала травми та була доставлено до лікарні», - розповіли правоохоронці.

Йдеться, що для захисту своїх інтересів фігурант обрав знайомого священника, який мав ліцензію адвоката. Той повідомив, що за 3 тис. доларів США «розв'яже питання» з правоохоронцями щодо закриття кримінального провадження. У разі несплати він погрожував настоятелю реальним терміном відбування покарання за ДТП.

Фото: ДБР

Читайте також: на Одещині посадовець військової частини привласнив 20 млн грн виплат псевдовійськових

 У ДБР повідомили, що разом з Нацполіцією затримали священника-вимагателя 6 серпня під час передачі обумовленої суми. Йому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також