В Одесі силою розігнали акцію підприємців, які протестували проти карантину вихідного дня (відео)

кер
кер

В Одесі підприємці з ринку «7-й кілометр» оголосили безстроковий протест проти карантину вихідного дня. Їх силою розігнали правоохоронці, йдеться у сюжеті «ТСН».

Люди перекрили дорогу лише з однією вимогою — дозволити їм працювати. Акцію організували після того, як на ринок прибули кілька автобусів з поліцією для перевірки дотримання карантину вихідного дня.

Частина торгівців зачинили кіоски й розійшлися, а кілька сотень вийшли на мітинг. Представники обладміністрації запропонували зустрітися у робочий день, але вони відмовились.

Протестувальники залишилися ночувати на дорозі неподалік ринку. Долучилися до протесту й представники кількох інших місцевих базарів. Одна з лідерок руху навіть оголосила голодування. Більше доби вони блокували трасу.



Кілька годин потому акцію силою розігнали правоохоронці.
«Сюди прибула група спецпризначенців з поліції і затримали усіх учасників акції. Тих хто чинив супротив, забрали до райвідділу поліції, а лідерів протестного руху спровадили у відділ поліції на самому базарі», — розповів кореспондент «ТСН» Сергій Осадчук.



У поліції повідомили, що відкрили кримінальне провадження через перешкоджання громадянами руху автотранспорту.

«Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі», — розповіли поліцейські.

varta1.com.ua: Новини