В одній із областей ліквідовано спалах гепатиту A - МОЗ

Для локалізації поширення вірусного гепатиту A на Вінниччину доставили понад 2 тисячі доз вакцини

ФОТО: ілюстративне

У Вінницькій області ліквідовано спалах захворювання гепатитом A. Але водночас, поодинокі випадки хвороби медики виявлятимуть ще впродовж кількох місяців. Про це заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, пише пресслужба МОЗ.

 «Спалах завершується: кількість як госпіталізованих, так і нових випадків, на Вінниччині зменшується, що підтверджує ефективність протиепідемічних заходів та відсутність постійного джерела інфікування. Однак через тривалий інкубаційний період (14–28 днів) та можливий безсимптомний перебіг захворювання щонайменше протягом одного-двох місяців ми ще будемо реєструвати поодинокі випадки захворювання на гепатит», - наголосив він. 

Зазначається, що від 16 жовтня до 7 грудня лабораторно підтверджено 333 випадки: 30 пацієнтів наразі проходять лікування, 267 уже виписали з медзакладів. 

Раніше повідомлялося, що захворювання гепатитом А в Україні вже зафіксовано у шести областях

У Мінохорони здоров'я зауважують, що для локалізації поширення вірусного гепатиту A на Вінниччину доставили понад 2 тисячі доз вакцини. Зокрема, щеплення отримали 669 медиків та 151 людина із «кола контактних осіб».

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також