В Офісі президента поділилися прогнозом щодо ситуації з пальним

Обнадійливий прогноз для автовласників

На сьогодні обсяги імпорту пального в Україну відповідають темпам щоденного споживання бензину та дизелю на заправках, ситуація з пальним щодня буде покращуватися. Такою інформацією під час брифінгу поділився заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма, пише «Уніан».

Він також повідомив, що уряду доводиться з нуля відбудовувати всю інфраструктуру постачання нафтопродуктів через західні кордони. Виявилося, що порти, залізнична інфраструктура, цистерни, тяга у Східній Європі не готові до переробки такої кількості нафтопродуктів, тому що Україна фактично споживала один мільйон тонн дизелю, бензину, та скрапленого газу щомісяця.

«Офіс президента разом з урядом проводить активну роботу, для того, щоб відбудувати усі ці ланцюжки з нашими європейськими партнерами. Сьогодні обсяги імпорту вже збільшені більш ніж у п’ять разів, у порівнянні з тим, як це було ще півтора місяця тому», — зазначив він.

Обсяги імпорту палива відповідають темпам щоденного споживання бензину та дизелю на заправках, розповів заступник керівника Офісу президента, додавши, що «бензин і дизель буде, і ситуація буде кращою щодня».

«Щодня все більше і більше заправок будуть відкриватись і продавати паливо. Враховуючи те, що сьогодні вже, фактично, в країну заїжджає достатньо бензину та дизелю, щоб покривати щоденну потребу громадян», — заявив він.

Шурма також пообіцяв, що буде створено додатковий стратегічний запас пального, який неможливо буде розбомбити та зруйнувати, який забезпечить стабільність і наявність нафтопродуктів на найближчі місяці вперед.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також