В Офісі президента повідомили, скільки людей загинуло внаслідок негоди в Україні

Найбільше постраждали від стихії Житомирщина, Рівненщина та Хмельниччина

ФОТО: наслідки негоди в Україні

Станом на вечір 28 жовтня в Україні через погіршення погодних умов загинули чотири людини . Про це повідомив заступник керівника Офісу президента України Олексій Кулеба у Telegram.

«У Фастівському районі Київщини негода забрала життя 61-річного чоловіка. Ще двоє чоловіків — 65 та 35 років — загинули у Києві. Постраждали семеро людей. З переломами та забоями їх госпіталізовано. На жаль, одна людина загинула у Дніпропетровській області. Є постраждалі у Харкові, двоє із них ушпиталені», – йдеться у повідомленні.

За його словами, найбільше потерпають від стихії Житомирщина, Рівненщина та Хмельниччина.

 «На Житомирщині пошкоджено 1613 підстанцій, електроенергія відсутня у майже 62 тисяч споживачів у 415 населених пунктах. На Рівненщині повністю або частково знеструмлено 181 населений пункт — це понад 50 тисяч мешканців. Внаслідок шквального вітру пошкоджено 63 повітряні лінії електропередач та 875 трансформаторних підстанцій. У Хмельницькій області знеструмленими залишаються 199 населених пунктів. На повернення світла чекають понад 20 тисяч споживачів», – поінформував представник ОП.

Кулеба зазначив, що наразі, незважаючи на пориви вітру, бригади енергетиків стали до робіт з відновлення електропостачання.

«Втім, з огляду на те, що негода продовжує вирувати і кількість знеструмлених населених пунктів зростає, а в темний час доби робота ремонтних бригад ускладнюється, обіцяти, що всі споживачі будуть із світлом в найближчі години, не можна», – попередив він, додавши, що ліквідація наслідків буревію триватиме і завтра, коли негода ослабне.

Своєю чергою у Київській обласні військовій адміністрації повідомили, що в регіоні шквальний вітер та рясні дощі завдали значної шкоди. Зазначається, зокрема, що 1 людина загинула, ще 2 особи отримали травми. Їм надана необхідна медична допомога.

Раніше повідомлялося, що у Києві через сильний вітер є людські жертви (ФОТО)

В області пошкоджено 23 обʼєкти: будинки, магазини, аптеки та 58 автівок. Зафіксовано випадки падіння дерев, поривів електропроводів. Надійшло 60 повідомлень про ДТП. За інформацією ДТЕК Київські регіональні електромережі, станом на 18:00 знеструмлено 4081 трансформаторну підстанцію. Без світла понад 126 тис. споживачів у 349 населених пунктах.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також