В ОК «Південь» прокоментували атку рф по торговому кораблю, який прямував на Одещину

Ця інформація офіційно не підтверджена

ФОТО: ілюсративне

Інформація про те, що російські терористи відкрили вогонь по цивільному судну, яке прямувало до Одеської області, поки офіційно не підтверджена. Це країна-окупантка могла видати з метою пропаганди. Про речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк сказала в етері телемарафону. 

 Гуменюк наголосила, що поки є лише заява російського окупаційного Міноборони, яка ніким іншим не підтверджена. 

«Те повідомлення, яке сьогодні пролунало виключно від міністерства оборони російської федерації, ніким більше з офіційних джерел не підтверджено. На сьогодні ми маємо тільки єдине — демонстрацію агресії міністерства оборони РФ. Вони всіма силами намагаються позначити своє панування у Чорному морі: нібито вони здатні зупинити судно, підняти авіацію і нічого їм за це не буде. Типу оглянути і відпустити. Але на сьогодні ця версія ніким не підтверджена. Чи можна довіряти країні-агресорці? Як каже один з їхніх спікерів: »Не думаю", - сказала вона. 

Речниця ОК «Південь» додала, що росіяни могли вигадати цю заяву, щоб залякати інші цивільні судна, які прямують до українських портів. Наталія Гуменюк пояснила, що від окупантів можна очікувати чого завгодно, а тому подібні коридори мають бути під егідою ООН. 

Нагадаємо, що окупанти відкрили вогонь по торговому судну, яке прямувало до порту на Одещині.

«Гарантії ООН або Туреччини як потужного гравця НАТО і чорноморської країни були достатніми для того, щоб функціонував повноцінно зерновий коридор. У тих умовах Сили оборони Україні здатні були забезпечити безпеку суден, які транспортували збіжжя», — додала Наталя Гуменюк.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк