В ОК "Захід" відреагували на "СЗЧ" Сергія Гнезділова

Воїн самовільно залишив частину

В оперативному командуванні “Захід” прокоментували публічне рішення бійця 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади Сергія Гнезділова самовільно залишити частину. Про це йдеться у заяві ОК.

В ОК визнали, що кінцевий строк військової служби є проблемою, але для її розвʼязання потрібно перемогти у війні та зазначили, що в дискусії щодо демобілізації втратилася «одна важлива деталь — Росія».

“Ніхто не вигадав просто так мобілізувати мільйон українців. Ніхто не хоче витрачати більшу частину бюджету на армію. Ніхто не підтримує закриті кордони. Це робиться не тому, що хтось хоче погратися. Це робиться, тому що ми повинні це робити. Тому що є ворог. Є Росія”, — йдеться у заяві.

На думку командування, нині проблема полягає у тому, що українцям «потрібно захищатися, а «не займатися громадським активізмом».

В ОК “Захід” додали, що активізм “залишився в часі Центральної Ради”, яка розпустила армію. Там додали, що після того на українські території “прийшли більшовики й провели репресії, Голодомор, депортації, війни і знову репресії”.

В ОК утчнили, що кожен солдат виконує свою функцію і відіграє значну роль у підрозділі. А от СЗЧ призводить до “погіршення ефективності обороноздатності” тих людей, з якими Гнезділов воював.

“Тобто він ставить під удар не себе, а саме своїх конкретних побратимів. Хтось має відпрацювати і за себе, і за нього”, — додали в ОК.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також