В окупованому Мелітополі окупанти роздають газети з планами евакуації (ФОТО)

Перед контрнаступом ЗСУ

ФОТО: ілюстративне

В окупованому Мелітополі Запорізької області роздають газети з планами евакуації росіян. Окупанти не приховують свого страху перед контрнаступом ЗСУ. Про це повідомив Telegram-канал «Запорізька Січ» та оприлюднив відповідні фото і відео.

Як видно з кадрів, окупанти в жилетах «Волонтеры Za Россию» роздають перехожим газети під назвою «Славянская правда». На першій шпальті цієї макулатури загарбників розміщено план евакуації з Мелітополя.

У тексті окупанти наголошують, що у разі контрнаступу ЗСУ росіянам необхідно виїхати з міста. Їм обіцяють, що «влада» нібито забезпечить евакуацію повітрям, землею та морем.

Зазначають, що ключовими маршрутом евакуації є:

Генічеськ – Сімферополь – Керч – Новоросійськ / Краснодар; Мелітополь – Бердянськ – Маріуполь – Ростов-на-Дону.

Попри обіцянку забезпечити евакуацію всіма видами транспорту, окупанти тут же попереджають, що виїхати вдасться не всім через «низку труднощів та перепон», серед яких називають брак транспорту та проблеми з аеропортами.

Читайте також: Україна спробувала таємно відбити Запорізьку АЕС.

«Організація масової евакуації росіян з небезпечних зон неминуче пов'язана з низкою труднощів та перепон. Однією з них є недостатня підготовка транспортних засобів для перевозки великої кількості людей. Також можуть виникнути проблеми з доступом до воєнних і цивільних аеропортів, які можуть бути закритими», – наголошують окупанти.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк